Разказва Живко Константинов

Как хората са празнували Нова година преди половин век? Отговорът на този въпрос ни дава репортерът на NOVA Живко Константинов.Тогава вместо Дядо Коледа подаръците раздавал Дядо Мраз. От моловете нямало и следа. покупките най-често били от пазара или от централния универсален магазин.

в новогодишната нощ в София кипи трескавата подготовка за новогодишната нощ. парещи баници, патици, пуйки и зарзавати. Днес чесънът най-често е внос от Китай, а българският рядко се намира. и все пак връзки намираме на Женския пазар.

Последни приготовления за новогодишния празник в София

"И аз като малък се возих на ескалаторите, това беше наистина голяма атракция. Пробвах да го направя и сега, но усещането не е същото!", споделя Живко Константинов.

Пред Централния универсален магазин срещаме Татяна Чинова и Родина Семова от Шумен. Правят си снимка за спомен. „Като бях малка задължително идвах с майка си, като я изпращаха тук командировка и едно от задължителните места беше да посетим ЦУМ. Това ми беше първото качване на ескалатор. Имаше много красив щанд за детски играчки, да си купя гумена играчка от ЦУМ и да се похваля после на другарчетата", сподели Татяна.

„Много интересно, много хора, ескалаторите - никъде нямаше тогава”, разказа Родина.

Големият мол помни и 85-годишният Йосиф Стоименов. „Беше заредено със стока най-разнообразна и тука идваха по това време рейсове гръцки! Пълно с гърци! И взимаха всички електроуреди. С торбите и у рейсовете", споделя той.