Вижте прогнозата на климатолога Симеон Матев

"Декември освен топъл, беше и сух, защото валежите в страната бяха с много по-малки количества, отколкото трябваше да бъдат. Най-добре отново са южните части на страната. За хората е лошо съчетанието на лошо и сухо време, защото жителите започват да усещат несгодите на времето". Това коментира в ефира на "Събуди се" климатологът Симеон Матев.

По думите му зимата се връща от утре. "Тя е с по-малко сняг, отколкото сме свикнали. По нашите планини има достатъчно сняг за ски и шейни. В утрешния ден ще застудее сериозно заради силния вятър, който ще духа. Валежите от сняг нито ще са в цялата страна, нито ще са толкова обилни", каза още той.

От минус 15 до плюс 15 градуса през януари

Според него в София утре снежната покривка ще бъде 5 см. "Софийските снегорини трябва да бъдат готови за снежната покривка, която ще бъде 5 см. На Витоша, ако искат да ги изпробват, могат спокойно да отидат, понеже там ще бъде повече от 10 см. Зимата тази година не е чак толкова студена, защото цяла Европа е обхваната от зонална циркулация, при която има пренос на топли въздушни маси", заяви Матев.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.