Гладстон е работил рамо до рамо с министрите Джордж Осбърн и Филип Хамънд

Гладстон, котката която „служи“ в британското министерство на финансите, ще си вземе отпуска от „мишеловните“ дейности, за да си почине вкъщи и да пробва да работи от дома си, пише вестник London Evening Standard.

Черният котарак, чиито колеги са Палмърстън в министерството на външните работи и Лари в офиса на премиера Борис Джонсън, е официалният „мишелов“ в своята сграда от 2016 г. Пухкавият помощник носи името на бившия премиер на Великобритания, Уилиям Гладстон. Котаракът обяви, че ще излезе в отпуск в своя профил в социалната мрежа „Instagram“.

Руското правителство спасява котешката популация от студа

Гладстон е работил рамо до рамо с министрите Джордж Осбърн, Филип Хамънд и сегашният отговорник за британските финанси Саджид Джавид.В съобщението в социалната мрежа се казва, че след празниците, котаракът ще работи „от дома си“.
„Прекарах толкова чудесни празници с един от моите човеци в министерството на финансите, че смятам да работя от новия си дом за известно време“, се казва в него.
„Изглежда се справям толкова добре като главен мишелов, че мога да си почина малко и да пробвам това нещо с работата от дома“, добавя котаракът.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си