Четирима от петимата лекари в него искат да напуснат

Родилното отделение на болницата във Видин може да спре работа. Причината е, че четирима от петимата лекари в него са подали молби за напускане. По думите им те са се почувствали обидени заради обвиненията и обществената реакция във връзка с починалото бебе в отделението в края на миналата година.

Разследват смъртта на починалото бебе в болницата във Видин

Лекарката, която е водила раждането, е в болничен и към този момент не е подала молба за напускане.

„Мотивите им са морални. Свързани са със случая на починало бебе. Те смятат, че морално са ощетени и оклеветени. Поради тази причина смятат да се оттеглят от работа”, каза д-р Ивета Найденова, прокурист на МБАЛ „Св. Петка” – Видин.

„За мен този акт, който те казват, че правят, е чиста вина. Не може лекари, които казват, че нямат нищо общо със случая, просто така да напускат. Искам да разбера защо и как почина моето дете”, коментира Цвете Петрова, майка на бебето.

„Знам, че има виновни. Искам тези виновни да си признаят, да си поемат последствията и да бъдат истински хора”, допълни още тя.

Новородено бебе почина в болницата във Видин

Причината за смъртта на бебето все още не е ясна. Днес в Акушеро-гинекологичното отделение нямаше лекар. Пред NOVA обясниха, че има такъв, но само на повикване.

В началото на февруари изтичат предизвестията на трима от четиримата подали оставки лекари.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си