Местните се притесняват за въздействието му върху околната среда

Проект за изграждане на крематориум в землището на Камено предизвика недоволството на местни жители. Днес те излязоха на протест пред общината.

Местните жители се притесняват, че крематориумът ще окаже влияние върху туризма и чистотата на въздуха в района.

„Когато разбрахме за идеята на инвеститора, веднага реагирахме. Това ще замърси водата, почвата и въздуха. Разпространихме опасенията си и хората се отзоваха”, казва Добри Добрев, жител на село Камено.

„Няма никакви аргументи за изграждането на крематориум в Камено. Ние обслужваме всички бургаски общини в района”, казва друг жител.

„Предстои общественото обсъждане по темата. Ние ще защитим и представим нашата инвестиция. Според мен хората не са запознати с темата. Абсолютно нищо застрашаващо няма да излиза от сградата на крематориума. Има много икономически и социални аспекти, които ще донесат ползи за град Камено”, коментира представител на инвеститора.

Той допълни, че е технически невъзможно на територията на крематориум да бъдат изгаряни отпадъци с различно предназначение.

Ако не се появят пречки пред проекта, който е на стойност 3,5 млн. лева, крематориумът трябва да започне да функционира през 2021 г.