В Германия е потвърден първи случай на заразен с новия коронавирус

Опасният коронавирус се разпространява и в Европа - след Франция и Германия потвърди за случай на болен човек. Починалите от пневмония, причинена от новия коронавирус в Китай, са вече 106 души. Заразените също се увеличават и вече са над 4 500.

Вижте в реално време, как коронавирусът се разпространява (КАРТА)

Все повече градове в Китай съобщават за нови случай на заразени с коронавируса, въпреки усилията на властите да ограничат разпространението на епидемията. Потвърден беше и първи случай в столицата в Пекин. Централната провинция Хубей, откъдето тръгна вирусът, е на практика откъсната от останалата част на страната. Хиляди чуждестранни граждани остават блокирани в тази част от Китай, което накара редица страни да организират евакуация.
.    
"Получихме обаждане от китайска страна и те са готови да приемат чартърен полет. Ние подготвяме придвижването на японските граждани в Ухан до летището", каза министърът на външните работи на Япония Тошимицу Мотеги.

РАЗКАЗ ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Българи, блокирани в Китай заради коронавируса

"За всички южнокорейски граждани в Ухан, които искат да се завърнат у дома, изпращаме чартърен полет на 30 и 31 януари", каза още министърът на външните работи на Южна Корея Чунг Се-Кюн.

Германия съобщи за първи случай на заразен с новия коронавирус. Пациентът е мъж от района на Старнберг в Бавария, на около 30 км югозападно от Мюнхен. Той е в стабилно състояние и под наблюдение, а в китайския град Дзинджоу съобщиха за първи случаи на излекувани пациенти от новия вирус.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК