Следващата седмица се очакват жеги

Над Балканите преминава студен атмосферен фронт. Облачността през деня ще е значителна над цялата страна. На много места ще превали слабо дъжд. Вятърът ще се усили, по-осезаемо в Дунавската равнина със скорост на поривите около обяд в Североизточна България над 50 километра в час.

Температурите през деня остават високи – между 7 и 12 градуса, по-топло в южната половина на страната. В планините ще превалява сняг над 1200-1300 метра. В ниското – дъжд. Ветровито с температури от минус 3 до 3-4 над нулата. Равносметката от валежите за денонощието – максимум 10 литра на квадратен метър в западните райони.

Температурите ще паднат привечер, през нощта и утре. В четвъртък, в часовете до обяд, ще прехвърчи слаб сняг на изолирани места в Западна България. През деня не очакваме драстични движения в температурите. Още в петък термометрите ще тръгнат нагоре. Почивните дни ще са с променлива облачност, но нетипично топли с температури над 15 градуса. А в началото на следващата седмица жегата ще е още по-осезаема. Февруарската аномалия ще закове майски стойности между 15 и 20 градуса.