Инцидентът е станал в района на село Голец

Пътнически автобус катастрофира при опит да бъде избегнат сблъсък с лека кола. Инцидентът стана на главния път София-Варна в района на село Микре. В катастрофата са участвали и други две коли. Жена и дете са в болница. 

Катастрофата става малко след 11:00 часа  по пътя София - Варна.

„Предполага се, че автомобил, който е изпреварил неправилно е предизвикал катастрофата”, коментира Весела Смилец, представител на фирмата превозвач.

Шофьорът на автобуса успява да избегне сблъсък с изпреварващата кола, но се удря в друга. След което се забива в мантинелата край пътя.

„Тръгна да изпреварва, не успя да овладее, удари рено-то, после мен и стана. Успях да мина помежду двете коли, защото щяхме да обърнем автобуса иначе”, разказва шофьорът на автобуса Веселин Тончев.

В автобуса имало 12 пътници, нито един от тях не е пострадал.

„Пътниците по предварителни данни дори са го целували някои от тях, защото  са станали свидетели на всичко”, коментира мениджърът на автобусната фирма.

 

При верижната катастрофа са били ранени жена и дете, пътували в една от колите. Опасност за живота им няма.

Водачът на автобуса е с над трийсет годишен опит зад волана. Пробата му за алкохол е отрицателна. А пътниците са били качени от друг автобус.

„Някъде на 30-тата минута след катастрофата са прекачени на другия автобус и са пристигнали живи и здрави в София”, казва Весела.

Заради инцидента движението по главния път София-Варна в района на беше блокирано за часове.

Репортери: Мартин Георгиев, Николай Беремлийски