В дома си той държал подправени парични знаци в големи размери

Във Варна е задържан за срок до 72 часа мъж на 47 години за прокарване в обращение на подправени парични знаци и за държане на фалшиви евробанкноти в големи количества, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата в крайморския град.

На 6 февруари 2020 г. в района на варненската автогара обвиняемият прокарал в обращение 52 банкноти с номинал 20 евро на обща стойност 1040 евро, като знаел, че те са подправени. В дома си той държал подправени парични знаци в големи размери - 2 банкноти по 500 евро, 33 - по 50 евро, и 7 - с номинал 20 евро.

Разбиха група, печатала фалшиви пари и документи (ВИДЕО+СНИМКИ)

При извършеното претърсване и изземване в дома му са намерени укрити пет листчета фолио с холограмно изображение за банкноти с номинал 100 евро, като мъжът знаел, че служи за изготвяне на фалшиви парични знаци, уточняват от прокуратурата.

Задържаният е осъждан за опит да пренесе през границата подправени кредитни и разплащателни карти на 1 година и 6 месеца с тригодишен изпитателен срок през 2010 г. Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане на мъжа да бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".