Предстои съдът да насрочи заседание по делото

Внесоха в съда обвинителен акт срещу 61-годишния Веселин Ранков, блъснал и убил 11-годишната Сара в село Търнак през 2018 г.

11-годишно дете е в кома след удар от джип с пиян шофьор във Врачанско (ВИДЕО)

Обвиняемият Ранков е правоспособен водач от 1993 г. Мъжът е многократно санкциониран за нарушения на Закона за движението по пътищата и правилника към него. Били са му съставяни актове, отнеман му е контролният талон, издавани са му фишове и наказателни постановления, налагани са му и глоби, уточняват от прокуратурата.

Ранков ежедневно пътувал служебно от Бяла Слатина до Търнак и обратно с лек автомобил. Много добре познавал пътя, тъй като пътувал по този маршрут от около 20 години.

Близките на детето, блъснато от джип, блокираха път във Врачанско (ВИДЕО)

На 2 октомври 2018 г. обвиняемият останал след края на работния ден с колеги, с които употребили алкохол. Към 19:20 ч., заедно с трима от тях, тръгнали от сградата на фирмата в  Търнак с управлявания от Ранков лек автомобил. Пътят минавал през центъра на селото и продължавал по единствената улица в посока към Бяла Слатина. В края на населеното място участъкът от пътя не бил осветен.

Наближавайки изхода на селото, мъжът забелязал силует от лявата страна на пътя. В следващия момент последвал удар. След като спрял и слязъл от колата, водачът видял лежащо до колата дете. Бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112. Пострадалата – 11-годишната Сара, била транспортирана до болница. Десет дни по-късно момичето починало.

Почина 11-годишното дете, блъснато от пиян шофьор в с. Търнак

Според заключението на съдебно-медицинската експертиза причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, довела до тежки мозъчни контузии, счупване на костите на черепната основа, хематоми, оток и компресия с последваща мозъчна смърт.

По досъдебното производство е било установено, че към момента на катастрофата, концентрацията на алкохол в кръвта на обвиняемия Веселин е била 1,70 промила. 

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.