Железният бранител ни напусна на 50-годишна възраст

На днешния ден преди четири години почина легендарният българския футболист Трифон Иванов. Железният бранител ни напусна на 50-годишна възраст вследствие на масиран инфаркт.

Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите играчи на своя пост. Той е Футболист №1 на България за 1996 г., трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. стана шампион на Австрия с Рапид (Виена).

Краси Балъков и спомените му за Трифон Иванов

За националния отбор има 77 мача и 6 гола и с тима стана бронзов медалист на паметното за нас Световно първенство в САЩ през 1994 г. Незабравим ще остане и неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал '98.

Бурни аплодисменти в чест на легендарния №3 (ВИДЕО)

На неговото погребение преди четири години дойдоха всички до един герои от САЩ `94 и треньорът на най-успешния футболен отбор на България Димитър Пенев. Тогава от името на четвъртите в света се изказа Бончо Генчев. "Скъпи, Туци, Туньо, скъпи приятелю и скъпи колега. Ти си човекът, който ни даде силата да се опълчваме на всички и беше страшилище за тези, които бяха срещу нас".

Поклон пред паметта му!

България се прости с легендата Трифон Иванов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Петър Александров с прочувствено писмо за сбогом с Трифон Иванов

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ: Първият треньор на Трифон Иванов

Поклон: Приятелите за Трифон Иванов

Отиде си легендарният футболист Трифон Иванов