Първите ще бъдат раздадени от Херо Мустафа

Визите за първите студентски бригади в Съединените щати ще бъдат раздадени от американския посланик Херо Мустафа. Тази година в програмата за работа и пътуване зелена светлина за лято в Америка визи ще получат около 5000 българи.

ЕКСКЛУЗИВНО: ЗАРАДИ КОРУПЦИЯ: Вашингтон налага забрана на българин за влизане в САЩ

В интервю за NOVA от началото на месеца посланик Мустафа обяви, че през март в България ще дойде  помощник-държавният секретар по консулските въпроси. Това е най-висшестоящият служител в Държавния департамент, който се занимава с визите. Очаква се тогава да стане ясно кога и как ще отпаднат визите за български граждани.

„Като пътувам из България срещам студенти, които са пътували по тази програма. Това е променило живота им. Дало им е едно съвсем ново преживяване.Когато бях в университета пътувах на 2 пъти – в Еквадор и Йордания. Това промени погледа ми към света. Пожелавам това и на сегашните студенти”, каза Херо Мустафа.

“Очакванията са много, притесненията също. Надявам се да се впиша в средата там. Притеснително си е да отидеш на другия край на света", казва студентка от програмата.