Според Кирил Ананиев и Младен Маринов държавата спазва стриктно мерките на ЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и вътрешният министър Младен Маринов обобщиха по време на изслушване в парламента мерките, които държавата ни е предприела като превенция срещу разпространяващия се коронавирус. От думите им стана ясно, че държавата спазва стриктно мерките на ЕС, а имено -  засилен контрол по летищата в страната, термокамери и хоспитализиране на пациентите със съмнения за заразата.

Иран потвърди първи случаи на коронавирус

Здравният министър обяви по време на изслушването, че пробата на украинския гражданин, който беше хоспитализиран в Стара Загора със съмнение за коронавирус, е отрицателна.

„До момента в Националната референтна лаборатория по грип и остри респираторни заболявания са изследвани 23 лица, завърнали се от Азия. Всички те са с отрицателен резултат. Въведено е дистанционно термометриране на пристигащите пътници с термокамери, както и 24-часово наблюдение от служителите на регионалните здравни инспекции”, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Директор на болница в Ухан почина от коронавируса

„С Министерство на здравеопазването работим основно по летищата. Проверяват се всички пътници, които с анализ на дестинациите, от които пристигат и с оглед на това дали в тези части на света е регистриран коронавирус, минават на съответната здравна проверка”, каза вътрешният министър Младен Маринов.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК