Местни жители блокираха с автомобили входа на селището, където трябва да бъдат настанени пристигналите от Китай

Самолет със 72-ма украинци и граждани на други страни пристигна в Украйна от китайския град Ухан, където избухна епидемията от новия коронавирус, предадоха Франс прес и ТАСС.

Кристалина Георгиева: Рано е за оценка за въздействието на короновируса върху световната икономика

Самолетът кацна на летището в Харков. Предстои хората да бъдат настанени в медицински център на Националната гвардия на Украйна в селището Нови Санжари.

Разпространиха кадри от заразения с вируса китайски град Ухан (ВИДЕО)

Местните жители обаче протестират срещу това решение. Украинският премиер Олексий Хончарук съобщи, че ще отпътува по спешност за Нови Санжари, където вече бяха разположени бронирани машини и полицейски сили.

"Незабавно излитам за Полтавска област. Оперативният щаб на правителството ще работи в Нови Санжари", заяви Хончарук в Телеграм. От публикувана в мрежата снимка става ясно, че той пътува с хеликоптер.

Първи жертви на коронавируса в кораба, който беше под карантина край Япония

Сутринта местни жители блокираха с автомобили входа на селището и се стигна до сблъсъци с полицията. Няколко демонстранти бяха арестувани и Националната гвардия разчисти транспортните средства.

Двама души починаха от коронавирус в Иран

Автобусите с евакуираните от Ухан хора още не са пристигнали в селището. Става въпрос за 45 украинци, 8 аржентинци, по 5 еквадорци и доминиканци, 4 салвадорци, двама костариканци и по един гражданин на Израел, Черна Гора и Панама. Една казахстанка слезе от самолета по време на престой в Алмати.