Жители на града са направили подписка и подготвят протест

Работещите в една от големите индустриални зони на Русе не са съгласни да плащат винетки, само защото местоработата им е на около 6-7 километра от града. Хората разказват, че знакът за изискване на винетка бил поставен наскоро. Настояват да се премести, тъй като това ще облекчи бюджета не само на работещите в зоната, които пътуват с колите си, но и на фирмите, които осигуряват служебен транспорт.

ВИНЕТКА ЗАРАДИ 200 МЕТРА? Седем села излизат на протест

В крайградския квартал „Образцов чифлик” вече са направили подписка и подготвят протест, защото трябва да имат винетка, за да стигнат до домовете си.

„Ние пътуваме с лични автомобили и си купуваме винетки, защото знакът за винетка се намира пред индустриалната зона. Нашето предложение е той да се премести  след нея, за да не се плащат винетки. Разходите, които АПИ изразходва, да се прехвърлят към общината”, смята Пламен Паскалев.

Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите тези номерца? (ВИДЕО+СНИМКИ)

„В двата квартала живеят около 600 души и за мен тази ситуация е пълен абсурд. Не може шефът на АПИ да ходи по софийските квартали, а аз тази сутрин да се събуждам с протест”, посочи кметският наместник ДЗС и „Образцов чифлик“ Красен Колев.

 

 

„Има внесена подписка в общината от живущите. Звучи много странно да живееш в квартал на Русе, да излезеш с автомобила си до центъра и да си купиш винетка”, каза Красимир Манев от Инициативен комитет за протест.  

Повече гледайте във видеото. 

Репортер: Наталия Йорданова