Съоръжението струва 250 000 лева и беше открито преди 5 години

Рухна вход към пещера Леденика, който е изграден за близо 250 000 лева и е открит преди по-малко от 5 години.  Експертите от община Враца, които направиха оглед,  са категорични, че причината за падането на модула са пукнатини в конструкцията, за които няколкократно община Враца е сигнализирала фирмата-изпълнител на обекта.

Съборът „Леденика” - традиции, мистика и красота в сърцето на Балкана

Целият проект е на стойност 5 милиона лева. Приемането му стана през 2015 година с куп забележки заради проблеми с обществените поръчки, с изпълнението на отделните модули, в това число и с проблеми по конструкцията на така наречения входен модул "Светломразец", който сега рухна от снега.

„Служителите от общинско предприятие „Спорт и туризъм” констатират напълно разрушения входен модул на пещера Леденика, изпълнен по проект, финансиран с европейски средства. Веднага бяхме сигнализирани, изпратихме експерти, които да установят какви са щетите”, заяви зам.-кметът Мария Попова.

Най-красивите пещери на България (ВИДЕО)

„Благодарни сме, че няма прострадали. Започваме конструктивно обследване на този модул, за да видим как е била изпълнена конструкцията. В този проект материалите са били подменени и проектът е изменен от първоначалния му вид”, обясни тя.

Още по темата гледайте във видеото.