Антон Божков беше извикан на разпит в понеделник сутрин

Синът на Васил Божков - Антон Божков е привлечен като обвиняем. Ще отговаря за пране на пари по поръчка на организирана престъпна група, ръководена от Васил Божков, съобщиха от прокуратурата.

На Божков-младши е постановена мярка задържане под стража до 72 часа, като ще бъде поискана и най-тежката - задържане за постоянно.

Оставиха зад решетките жената на Васил Божков

Антон Божков  е бил призован да се яви на разпит тази сутрин в Националната следствена служба.

„По отношение на Антон Божков, към днешна дата е предявено постановление за привличането му в качеството му на  обвиняем за изпиране на пари по поръчение на организирана престъпна група с ръководител обвиняемия Васил Божков”, заяви Сийка Милева - говорител на главния прокурор.

Спецсъдът не намали гаранцията от 1,5 милиона лева на Тумпаров

Антон Божков е бил наясно с незаконния произход на капиталите на баща му, твърди прокуратурата. През какви дейности парите са узаконявани, обвинението още разследва.

 

 

„Няма значение кой е от близкото обкръжение на Васил Божков и кой от далечното. Ако се съберат доказателства за престъпление, ще има още обвиняеми”, заяви Милева.

Антон Божков е поредният обвиняем  по аферата с баща му. Преди месец прокуратурата съобщи, че Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства. Заедно с него бе арестуван и Георги Попов - мажоритарен собственик на футболния клуб „Левски”. Две седмици по-късно Божков напусна килията и чака дело за екстрадиция у нас.

Междувременно обвинение за участие в престъпната му група получи и  съпругата му - Елена Динева. До момента обвинения имат и двама бивши шефове на Комисията по хазарта -  Огнемир Митев и Александър Георгиев, както и съдружникът на Васил Божков - Александър Тумпаров.

Репортери: Илияна Шишкова, Ивелина Николова