Председателят на парламента поздрави всички българи за празника

Председателят на парламента Цвета Караянчева поздрави българския народ по случай 3 март.

„Трети март е рождената дата на събудения идеал за национално единение. Поклон пред паметта на героите, пожертвали се в негова защита и прослава”. Това написа Караянчева във Facebook профила си. 

Председателят на Народното събрание присъства днес на благодарствения молебен в Шипченския манастир "Рождество Христово". Тя беше посрещната от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, който отслужи молебена.

Цвета Караянчева поздрави всички граждани, дошли тук да отбележат Националния празник на България – 3 март.

По-късно тя участва в отбелязването на Националния празник на България на връх Шипка. Цвета Караянчева поднесе цветя на Паметника на свободата.

„Аз съм тук, за да поставя цветя пред този символ на българското освобождение. Политиците не правят празниците. Хората ги правят. Истинският патриотизъм е свързан с това да възпитаме децата си, а не да се завиеш със знамена и да викаш. Празникът трябва да го имаш в сърцето си”, заяви от връх Шипка Караянчева. Тя призова всички политици да обичат безпределно България.

„На този свещен ден нека бъдем обединени, да сведем глава и да помълчим. Нека да бъдем заедно и да не търсим политически дивиденти. Нека да не се превръща 3 март в 19 февруари”, каза Караянчева.

142 ГОДИНИ СВОБОДА: България чества националния си празник

Отменят официалния ритуал на Шипка заради коронавируса и грипа