Обвинения в пране на пари бяха повдигнати и на сина на Божков - Антон Божков

Документите за екстрадицията на Васил Божков са вече в Министерството на правосъдието на Обединените арабски емирства.

Освен него обаче София иска принудителното връщане и на мажоритарния акционер на футболен клуб „Левски” Георги Попов. По данни на министъра на правосъдието Данаил Кирилов отговорът на молбата ще постъпи по дипломатически път.

Спецсъдът наложи 1 млн. лева гаранция на Антон Божков

Синът на Васил Божков - Антон вече трябва да си е у дома, след като снощи спецсъдът го пусна под гаранция от 1 млн. лв. Магистратите не намериха достатъчно доказателства, че той е участвал в схема за пране на пари под ръководството на баща си. Прокуратурата е категорична - ще реши дали да обжалва, след като се запознае подробно с мотивите.

Секретарката на Божков също е в ареста. Йоана Чолакова е обвинена, че е част от организираната престъпна група, която спред прокуратурата се е занимавала с иманярство, търговия с културно-исторически ценности и сводничество. Чолакова твърди, че е носила само води, кафета и папки.

Оставиха зад решетките жената на Васил Божков

Задържана е и съпругата на Васил Божков - Елена Динева, която също е с обвинение за участие в организирана престъпна група. Първоначалната гаранция, която Специализираният наказателен съд ѝ определи, беше от 1,5 млн. лв., но втората инстанция реши, че тя трябва да бъде задържана за постоянно.