Броят на заразените стана 31

Гръцки здравни служители съобщиха за 21 нови коронавирусни инфекции сред група, която наскоро пътувала до Израел, повишавайки общия брой на заразените в страната до 31, предаде БГНЕС.

"Двадесет и един от 24 души са тествани положително", каза Сотирис Циодрас от националната организация за обществено здраве (EODY) на пресконференция.

Гърция съобщи за десетия си случай на коронавирус днес - лице, свързано с човек, който наскоро пътувал до Израел и Египет, съобщиха здравните власти.

Двама мъже, завърнали се от Италия, са приети в добричката болница

Отделно здравните власти отхвърлиха съобщенията в медиите, че швейцарски круизен кораб, превозващ 2 570 пътници и пътуващ за остров Корфу в западна Гърция, е поставен под карантина поради опасения от коронавирус. „Не са получени указания от гръцките здравни власти относно карантина“, заяви говорител на здравното министерство. „Специалистите по инфекциозни заболявания ни казаха, че няма такъв проблем.“

Корабособственикът MSC Cruises също отхвърли съобщенията в медиите, че круизният кораб MSC Opera е поставен под карантина, заявявайки, че е получил зелена светлина от гръцките здравни власти да продължи пътуването си до Корфу.

ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА: Отлагат премиерата на новия филм за Джеймс Бонд

Корабът прави 11-дневен средиземноморски круиз, според уебсайта на компанията. В сряда гръцките власти разпоредиха затварянето на училищата и забраниха публичните събирания на хора в три района в западните райони на страната. Това е превантивна мярка, след като в района има положителен тест на един човек.

Първи случай на коронавирус в Словения

Унгария потвърди първи случаи на коронавирус в страната