Това потвърдиха от здравно министерство на страната

Египетското здравно министерство потвърди, че вече 45 от общо над 150 туристи на круизен кораб по река Нил са дали положителни тестове за коронавируса, съобщават Асошиейтед прес и БТА.

Преди това турист от тайванско-американски произход, пътувал със същия кораб, е бил тестван положително при завръщането си в Тайван. Световната здравна организация (СЗО) информирала египетските власти и те проверили всеки от пътниците.

Над 20 души са заразени с коронавирус на круизен кораб

Здравните власти установили, че 12 души от екипажа са заразени с бързо разпространяващия се вирус, но не са проявявали симптоми. Те са изолирани в болница на северното крайбрежие на Египет.

Столетник пребори коронавируса

Пътниците, включително американци, французи и други чужденци, били поставени под карантина в очакване на резултатите от тестовете.

ЗАПЛАХАТА COVID-19: Задава ли се дефицит на лекарства?

Пътуването е започнало днес от Луксор, на около 655 километра южно от Кайро. Круизният кораб с 60 каюти е спирал три пъти, преди да достигне Асуан. „В обратна посока е имало повече от три спирки, което потенциално увеличава броя на хората, изложени на заразата”, заяви готвачът на кораба Амониос Салах.

Така в Египет потвърдените случаи на заразени с коронавируса стават 48.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК