Общият брой на заразените достигна 1 112 души

Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Германия се увеличи за едно денонощие с 265 и достигна 1 112, съобщи днес институтът „Роберт Кох” за контрол и превенция на заболяванията, предаде БТА.

Над 130 души са починали от COVID-19 в Италия за един ден

Най-много заразени - 484 - има в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, в Бавария са 256, а в Баден-Вюртенберг - 199. Носители на вируса са регистрирани в 15 от 16-те федерални провинции.

Четири са доказаните случаи на коронавирус в България (ОБЗОР)

От института казват, че рискът от зараза остава умерен, но министърът на здравеопазването Йенс Шпан е заявявал, че пикът на епидемията в Германия още не е преминал. Вчера Шпан препоръча да бъдат отменени всички публични прояви с участието на повече от хиляда души, съобщи ТАСС.

Извънредни мерки за сигурност у нас заради коронавируса

Британското правителство обяви днес, че създава специален екип за борба с дезинформацията относно разпространението на коронавируса в Обединеното кралство, предаде Ройтерс.

Досега в страната има регистрирани 273 заразени и трима починали от вируса. Днес премиерът Борис Джонсън оглавяваше заседанието на кризисната правителствена комисия, на което бяха обсъдени възможните мерки за възпиране на епидемията.

Началникът на Генералния щаб на Италия с коронавирус

Групата за контрадезинформация ще се опита да установи размера и въздействието на неверните или манипулираните съобщения, целящи да подведат хората „било с цел да нанесат вреди, било за политическа, лична или финансова изгода”. Освен това екипът ще се опитва да идентифицира и да реагира на дезинформация, когато е необходимо, обяви правителството.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК