Въведоха и режим на влизане с чип

Жители на столичния квартал „Красно село ” са завзели и заградили огромно пространство пред жилищните им блокове. Сложили са си врата, телена ограда и са си засадили дръвчета. Достъпът на външни лица е забранен. Влиза се само с чип.

Спира ли строител достъпа на варненци до имотите им? (ВИДЕО)

Същият този имот обаче се оказва, че си има законни собственици. Двете страни не могат да се разберат. Заради поредния ожесточен спор в сряда на мястото се е наложило да отиде и полиция. Община също се е намесила.

Жена отглежда десетки животни в дома си и тормози съседите (ВИДЕО)

„Имаме нотариални актове и скици на имота. Закупихме го през ноември 2019 г. Нямаме инвестиционни намерения до момента. Това е зелена площ, на която не може да се паркира или да загражда”, казаха собствениците на имота. 

„Бутаха вратата и я изкъртиха. Не сме виждали господата преди, за да знаем, че теренът е станал частен. Разбрахме, че има частен инвеститор”, обясниха живеещите в блока.

„За проблема разбрахме в сряда. Дойдох веднага на място. Става въпрос за интереси, които са в някаква конкуретна среда. Не е по силите ни да влезем в ролята на съд”, каза кметът на район „Красно село"  Росина Станиславова.

Повече гледайте във видеото