Брендън Морис наблюдава поведението на около хиляда гърбатки, когато изведнъж забелязва една женска, различна от другите

Учени са решили да кръстят нов вид наскоро открити насекоми в чест на Лейди Гага заради „ексцентричното им чувство за стил“, съобщава списание New Musical Express (NME).

Оставянето на бебетата да се наплачат има благоприятен ефект върху тях

Брендън Морис, доктор от университета в Илинойс, наблюдава поведението на около хиляда гърбатки за своя изследователски проект, когато изведнъж забелязва една женска, различна от другите.

В научното издание Zootaxa, той и неговият съавтор, ентомолог Кристофър Дитрих, написаха за нея „допълнителен кръст m-cu (между четвъртата и петата надлъжна жилка) в предното крило, както и фронто-клипеалната форма“.

Наоми Кембъл се показа с прилепнала към тялото рокля (ВИДЕО)

Морис реши да назове насекомото "Kaikaia gaga", така че да е ясно на специалистите за какъв вид говорят.

„Ако някога трябваше да се бръмбър Lady Gaga, той определено трябваше да е гърбатка заради безумните им рога и ексцентричното усещане за стил. Те не са като нищо, което сте виждали преди“, обясни той.

Сега Морис очаква да пътува до Никарагуа с надеждата да намери друг представител на този вид в тропическите гори, от които са донесени насекоми за неговия експеримент.