У нас бяха прекратени първенствата по футбол, баскетбол и волейбол, УЕФА отмени мачовете от Шампионска лига и Лига Европа

Заради коронавируса бяха прекратени първенствата по футбол, баскетбол и волейбол у нас, както и всички международни състезания, на които страната ни е домакин.

УЕФА отмени мачовете от Шампионската лига и Лига Европа.

БФС спря всички футболни срещи до 13 април, в синхрон със срока на обявеното национално извънредно положение. От програмата отпада както утрешното дерби между Левски и Лудогорец, както и останалите срещи от 25-ия кръг. Волейболната федерация, която впрочем от днес официално е с нов президент в лицето на Любомир Ганев, предприе същия ход. Спрени са още състезанията в баскетбола, тениса и като цяло всички масови прояви.

УЕФА обяви отлагане на всички мачове от Шампионската лига и Лига Европа следващата седмица, а във вторник е анонсирано, че ще се решава за евентуалното преместване на Европейското първенство по футбол. В Англия – Висшата лига е спряна за месец. Въпреки, че преди ден премиерът Борис Джонсън отхвърли тази възможност, се оказа, че мениджърът на Арсенал - Микел Артета - и футболистът Челси Хъдсън-Одой са заразени с коронавирус. Така се стигна до спешна среща и за английският футбол, като се взе решение за преустановяване на шампионата поне до 3 април.

Последните новини дойдоха от Формула 1, където стартовете са отложени поне до 3 май. Въпросителните остават около Олимпийските игри, въпреки че Организаторите на олимпиадата не излъчва обезпокоителни съобщения за момента. Ройтерс дори публикуваха шеговито заглавие за японския оптимизъм, обявявайки: „Какъв вирус? Всичко е наред в Twitter акаунта на Токио 2020-та.”