Има ли опашки от тирове?

Три от граничните контролно-пропускателни пунктове със Сърбия остават затворени. Единственият шанс да стигнем до сръбска земя е през "Калотина".

Към този час обстановката е спокойна. В Сърбия е въведена забрана за влизането на граждани, които пристигат от Италия, Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария.

 

 

Има вече четирима арестувани, които не са спазвали домашната си карантина. Те са били арестувани вчера в град Сливница. 

Единственият шанс да стигнем до Македония остава "Гюешево". В петък там имаше интензивен трафик от тежкотоварни автомобили.

Каква е ситуацията по границите ни след обявяването на извънредно положение?

Броят на леките автомобили на "Кулата" е по-малък. Тежкотоварните камиони пътуват, но не се забелязва опашка на граничния пункт. Мерките на "Кулата" продължават да бъдат сериозни.

Няма специален режим на пропускване. Хората, които обичат да правят еднодневни екскурзии до Гърция, са малко. На тежкотоварните камиони им предстои пътуване в рискови дестинации.

Все още има опашка на "Капитан Андреево". Тази сутрин тя е малко над 16 км след Свиленград. На турско-българската граница няма промяна в режима на преминаване. От турска страна на пункта е поставена термокамера, която може да забави преминаването.

България въвежда по-строги мерки за товарните автомобили - тировете, пристигащи от рискови страни ще бъдат екскортирани от полиция, докато излязат от територията на страната ни. Това са товарни автомобили, пристигащи от Китай, Италия, Иран, Южна Корея и Испания. Колоната от товарни автомобили е около 15 км. Спрян е влакът от София към Истанбул. 

Репортери: Владислава Тричкова, Антон Чавдаров, Димитър Иванов