Става дума за закупуване на най-необходимото – хранителни продукти и лекарства.

Полицията в много градове в страната вече започна да доставя лекарства и продукти от първа необходимост на най-уязвимите групи заради извънредното положение в страната. 

Вече втори ден всеки възрастен човек, който живее сам, има заболявания или е трудно подвижен, може да потърси помощ от полицията. Става дума за закупуване на най-необходимото – хранителни продукти и лекарства.

Обсъждат строга домашна карантина за пенсионерите

„Естествено всичко се закупува с техни средства. Няма нужда да ходят и да се редят по опашки, а да си стоят по домовете”, каза началникът на РПУ-Карлово Сълко Литов.

Един от нуждаещите се е 53-годишният Ганчо от Карлово - самотно живеещ, прикован на инвалидна количка и диабетик. „Те са спасители и аз съм им благодарен. Те са изложени на голям риск. Това е впечатляващо и съм спокоен, че около мен има хора, на които мога да разчитам”, казва Ганчо.

Поръчките се приемат всеки ден от 8 до 16 часа на телефон 112 или на телефона на дежурното РПУ.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП