Починалите от COVID-19 са вече повече извън Китай, отколкото в страната, от която тръгна заразата

Броят на заболелите от коронавирус в света достигна 200 000 души. Това е два пъти повече, отколкото бяха преди 2 седмици. А починалите от COVID-19 са вече повече извън Китай, отколкото в страната, от която тръгна заразата.

ЕС затваря границите си. В продължение на 30 дни на територията на Общността няма да бъдат допускани лица от трети държави, които нямат основателна причина за посещение. Мерките бяха договорени от лидерите на 27-те страни в конферентна връзка.

Излекуваха всички заразени с коронавируса в китайския град Хуанган

Безпрецедентната мярка ще бъде наложена в 26 държави от Европейския съюз, както и в Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Великобритания, която напусна Европейската общност и Ирландия, която е член на Евросъюза, но не и на Шенген за момента са изключение от забраната.

„Нека да подчертая още веднъж – ние сме готови да направим всичко, което се изисква. Няма да се колебаем да вземем допълнителни мерки, ако ситуацията се промени”, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Затварянето на границите е било договорено по време на видеосреща между лидерите на Европейския съюз. До момента вирусът е заразил почти 200 000 души по целия свят, сочи статистиката на Световната здравна организация.

УЧЕНИ: Хората с кръвна група А са по-застрашени от заразяване с COVID-19

„Всички мерки, които са взети в областта на здравеопазването за овладяване на вируса – виждаме, че те дават голямо отражение на икономиките ни. Това е удар, който засяга целия свят. Никога не е имало такова нещо преди. Врагът е вирусът и сега трябва да направим максималното, за да предпазим нашите народи и нашите икономики”, заяви Фон дер Лайен.

Хиляди жители на Париж, който е подложен на пълна блокада, излязоха снощи на балконите си, за да ръкопляскат на медиците в акт на солидарност. До момента починалите от коронавируса във Франция са 148 души, а заразените са 600.   

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП