Страната се съпротивлява на въвеждането на радикалните мерки

Великобритания затваря училищата заради коронавируса. Страната се съпротивлява на въвеждането на радикалните мерки, които прилагат нейните съседи. Но правителството призна, че заразата се разраства по-бързо от очакваното и се налагат допълнителни ограничения.

ЗАРАДИ ПАНИКАТА: Магазините на Острова въведоха ограничения за покупките

Училищата ще затворят в петък, като краен срок за принудителната ваканция не е поставен. Ще бъде удвоен и броят на тестовете за коронавирус. Вече ще се правят по 25 000 на ден.

Удвоиха се смъртните случаи от коронавирус във Великобритания

"Молим пенсионираните здравни работници да се върнат на работа. Да ни помогнат да се справим с безпрецедентното предизвикателство. Днес стигнахме и до въпроса с училищата. Винаги ни предупреждаваха, че има важен баланс. Училищата да останат отворени има своите предимства. Но специалистите ни казаха, че заплахата вече е по-голяма от предимствата", заяви премиерът Борис Джонсън.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП