Генетичният анализ ще помогне за разработването на ваксина и лекарство

Учени от Националния изследователски институт за грипа към Министерството на здравеопазването на Русия са успели да дешифрират първия пълен геном на коронавируса, предаде БГНЕС.

Директорът на института д-р Дмитрий Лиознов заяви, че генетичният анализ е важен за разбирането на еволюцията на новия коронавирус и това ще помогне за разработването на ваксина и препарати за лечение.

Трета жертва с коронавирус у нас

„Този коронавирус е нов за нас, затова е изключително важно да имаме възможността да определим пътя на неговото разпространение и попадане на територията на Русия, както и измененията му. Тази информация ще ни помогне за разработването на ваксина и противовирусни препарати за лечението на коронавируса“, каза той.

От здравното министерство отбелязаха, че получените данни са изпратени в международната база, която се използва от Световната здравна организация и водещите изследователски групи за мониторинг на глобалната еволюция на вируса. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО