Тя е насочена срещу струпването на хора

Прокуратура и полиция с извънредни мерки, за да се спре събирането на повече от двама души на открито. Най-много сигнали за нарушения на тази заповед идват от ромските квартали. Затова днес започна и специализирана акция в махалите.

Вечерен час и пропускателен режим в ромската махала в Нова Загора (СНИМКИ)

В столичния квартал „Факултета” от 7:30 часа сутринта се провеждаше акция на СДВР, чиято цел е да осведоми, живеещите там, че не трябва да се събира на групи от повече от двама човека. Това е заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. През цялата вечер обикаляха и патрули, които да осведомяват хората.

 „Не се събирайте на групи и стойте на разстояние 2 метра един друг! Не застрашавайте живота на вас и вашите близки!”, призоваваха полицаите.

Екипите на медиите не бяха допуснати вътре сами, а само с полицейски бусове. По същия начин, предупреждения през деня имаше в още няколко квартала в София. Целта е хората да разберат, че събирането им на едно място може да доведе до разпространението на коронавируса.

 

На много места в страната вече се използват медиатори, които да разговарят с ромската общност. На място във „Факултета” останаха дежурни екипи. Ще има и  контролно-пропускателни пунктове, които да следят да няма придошли хора в квартала.

Подобна акция имаше и в квартал "Христо Ботев".

 

 

 

 

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП