Това обяви директорът на лечебното заведение

„Състоянието на двамата с коронавирус в болница „Александровска“ се подобрява. При две отрицателни проби те ще бъдат пуснати под домашна карантина. Единият е на 67, а другият на 42. И двамата имат придружаващи заболявания. Лекуваме ги симптоматично. Включихме антивирусен препарат, вливания“, обяви в ефира на „Събуди се“ изпълнителният директор на лечебното заведение Костадин Ангелов. Той увери, че са предприети всички необходими организационни мерки за сигурността на пациентите и лекарите. 

142 души с COVID-19 у нас, заразата стигна и до Шумен (ВИДЕО)

Ангелов коментира и решението си да не приеме дарението под условие, направено от шефа на компанията Walltopia. Ивайло Пенчев предложи на болницата финансиране в размер на 222 000 лева, но ако се гарантира лечение с предимство за служителите на фирмата в случай на нужда. „Имаме коренно различна представа за предимство и солидарност. По-късно ни се обадиха три жени, които ни съобщиха, че ще направят всичко възможно, за да съберем парите, и го направиха", поясни Костадин Ангелов.

По думите му науката ще победи коронавируса. „Битката с това заболяване ще бъде спечелена със знания и дисциплина“, заключи Ангелов.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП