Тя заминава на пътешествие, но се оказва блокирана в една от най-опасните държави в света

Какво е да си блокиран на другия край на света, напълно сам и то в държава, която заема челно място по престъпност и брой убийства. Една българка, която живее, за да пътешества, се оказва в Хондурас, още когато никой не е подозирал, че светът ще бъде покосен от зараза.

Адриана се нуждае от помощта на българската държава, за да се завърне у нас. Тя е блокирана на хиляди километри от България, в една от най-опасните държави в света - Хондурас.

"Чувствам се като заточена. Плача, защото близките ми ми липсват. Липсва ми човекът до мен. Липсва ми майка ми. Аз нямам приятели тук. За мен връзката със света е интернет и ми е много тежко", разказва тя.

Хондурас е една от държавите, които Адриана мечтаела да посети. Тръгнала на пътешествие в началото на годината. Миналата през Никарагуа и Ел Салвадор. До преди броени дни, когато стегнала куфара си, за да качи на самолета за България.

"До последно не бях уведомена, че полетът ми ще бъде отменен. Оказа се, че от предната вечер те са затворили граници, обявили са карантина. Тук има единствено товарни кораби, които пренасят доставки", обясни тя.

От тогава Адриана живее в нискобюджетен хотел, в който са настанени канадци, американци и испанци. Както и с последните си пари.

Още по темата гледайте във видеото.