Той разкри първите симптоми, които е получил, в социалните мрежи

Френският баскетболист Руди Годар, първият състезател от НБА на САЩ, дал положителна проба за коронавирус, описа първите си симптоми на заболяването. Те били загуба на вкус и обоняние, предаде БТА.

Трети баскетболист от НБА е заразен с коронавирус

"Искам да споделя с вас, за да ви държа в течение - загубата на вкус и обоняние са част от симптомите, свързани с COVID-19. Аз не чувствах почти нищо в продължение на четири дни. Някой от вас преживял ли е същото?", написа в Twitter спортистът.

 

Годар даде положителна проба на 10 март. Това принуди комисаря на НБА Адам Сивър да прекрати спортния сезон. 27-годишният френски баскетболист на "Юта джаз" твърди, че успешно се възстановява от заболяването.

НБА спира редовния сезон заради COVID-19

Най-честите симптоми на COVID-19 са висока температура, суха кашлица и задух, но към тях трябва да се прибавят и временната загуба на вкуса и обонянието, обявиха френските здравни власти. Британската асоциация на специалистите по уши, нос и гърло също отчете тези дни загубата на обоняние при повишен брой пациенти. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП