Вижте разказа на Музияна за живота във Великобритания и битката с COVID-19

Музияна Атанасова е момиче, родено в изключително бедно семейство. На 7-годишна възраст е оставена в социален дом. След 8 години живот в приюта на отец Иван амбициите и силната й воля я отвеждат в Лондон. Днес тя е част от екипа на една от най-големите болници там. Тя помага и в отделението, в което се лекуват болните от коронавирус.

Oще 2 нови случая на COVID-19 в България

„В началото започнах работа като чистачка. Запознах се с една жена, чиято дъщеря работеше като болногледачка. Така започнах и аз да работя като болногледачка. Работех това две години. Не владеех английски език“, разказва Музияна.

Следват уроци по английски, 5 години обучение по медицина и 6 сертификата. Днес, освен че работи с възрастни и с деца с увреждания, Музияна се грижи добоволно и за пациентите с коронавирус, настанени в инфекциозното отделение на болницата, в която работи.

 

 

„Помагам на заразени пациенти. Давам им храна, тъй като има недостиг на медицински сестри. Нямам директен контакт със заразените, тъй като те са изолирани и им даваме храната през специални стъкла“, разказва тя.

Повече по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП