До момента случаите на заразени с COVID-19 в Пловдив са общо 7

В инфекциозната клиника в Пловдив от няколко дни се лекува 35-годишният пациент, който е заразен с COVID-19. Той е в среднотежко състояние и с двойна бронхопневмония.

Затвориха спешно отделение в Пловдив, където работи един от заразените с COVID-19

Другият, за който стана ясно, че е заразен, е 59-годишна превързочна медицинска сестра в Клиниката по неврохирургия на университетската болница „Свети Георги“. В неделя тя се е почуствала зле, получила е задух и се е самоизолирала вкъщи. Тя е била контактна с общо 20 пациенти и лекари. В момента жената е на домашно лечение. Има лека температура и грипоподобни симптоми. Лекарите съобщват, че състоянието й е среднотежко.

Всички, с които медицинската сестра е била контактна, ще бъдат изследвани за COVID-19.

Клиниката по неврохерургия ще бъде затворена за дезинфекция и почистване. За известно време няма да се приемат пациенти.

До момента случаите на заразени с коронавирус в Пловдив са 7. Сред тях са лекар, който е шеф на спешното отделение в болница „Пълмед“ и още три медицински сестри.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП