Той е посветен на това как кризата да не убие предприемачите

Фирма изготви план „България на две скорости”, посветен на това как кризата да не убие предприемачите и бизнеса. В ефира на „Здравей, България” планът коментираха Красен Кюркчиев - собственик и управител на „Фикосота” и Илина Лилова - главен оперативен директор на компанията.

Кабинетът прие пакета от икономически мерки (ОБЗОР)

„Стратегията за излизане от кризата е нещо, което обмисляхме дълго. Осъзнаваме, че е важно да защитим бизнеса си, но е по-важно да защитим града и държавата. Ние сме предприемачи и нашето съсловие е свикнало да гледа напред и да си представя бъдещето”, посочи Красен Кюркчиев. 

„Мислейки как да защитим фирмата, стигнахме до извода, че трябва да съхраним града. Това, което предлагаме е планът „България на две скорости”. Разделяме хората на две групи – тези над 65 г. попадат в „защитената”, а другата включва активните хора до 65 г. Това е групата, която ние трябва да подпомогнем, за да продължи икономическата си активност”, обясни Илина Лилова.

Планът на бизнесмена Красен Кюркчиев набира все повече съмишленици. „Споделили сме тази стратегия с няколко предприемачи, на чието мнение вярвам, те добавят някои неща. Вече сме готови да я представим съвсем официално. С властта – да, споделяли сме по най-високи нива и очаквам становището”, допълни Кюркчиев.

Пореден спад на финансовите пазари

„Мерките в нашата фирма започнаха, когато в Италия имаше 200 заразени. Тогава решихме, че ситуацията там ще стане много тежка. Започнахме с мерки на секундата. Организирахме дарителската кампания „Помогни сега” в Шумен, която излезе преди мерките на правителството. Тя е модел, подходящ за градове от мащаба на Шумен”, каза Кюркчиев. 

„Ние сме от компаниите, които в тази криза се чувстват добре. Произвеждаме хигиенни продукти и почистващи препарати. Тези категории растат и като цяло компанията ни е много добре. Проблем с доставките започва да се появява, но тъй като имаме много категории и различни марки и много пазари – около 70, ако нещо не върви, друго го компенсира. Ние като компания нямаме проблем”, допълни бизнесменът.

Повече за мерките гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП