Благородната постъпка на нападателя стопли сърцата на хората не само в Разград

73-годишната разградчанка Наталия Петрова благодари чрез разградския вестник „Екип 7“ за оцеляването си на „Спешна помощ“ и специално на футболиста на Лудогорец Якуб Шверчок и жена му, благодарение на които е стигнала бързо до медиците.

На 23 март сутринта Наталия тръгнала да купува лекарства на съпруга си, но припаднала на улицата, близо до дома им на улица „Бузлуджа“ 21. В този момент оттам минал заедно с приятелката си футболистът на Лудогорец Якуб Шверчок. Без колебание полякът показал, че има бързина и точна реакция не само на терена, но и в трудна житейска ситуация. Нападателят и жена му Алина Войтас – бивша полска хандбална националка, веднага се притекли на помощ и издърпали разградчанката от платното на тротоара. После футболистът позвънил в „Спешна помощ“ обяснил, колкото може на полско-български каква е ситуацията и за по-сигурно потърсил човек в пустия по това време район, за да помогне в комуникацията.

Братя Домусчиеви с огромно дарение за болницата в Разград (ВИДЕО)

И така, благодарение на адекватната намеса на поляците, Наталия стига бързо до болницата, докторите я вдигнали на крака и вчера тя вече си бе вкъщи – с рани, синини и отоци по главата, но жива. И съвсем сериозно сподели, че чака да мине епидемията, за да почне да гледа мачове на Лудогорец - този път заради изявите на любимия си вече футболист Якуб Шверчок.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си