Бойко Борисов изрази най-искрени съболезнования

Бившият министър на промишлеността на Франция Патрик Деведжиан почина от коронавирус. 75-годишният политик беше "дясната ръка" на Саркози.

"Патрик Деведжан, бивш министър, ръководител на департамента О дьо Сен, който беше хоспитализиран след положителен тест за COVID-19, почина в събота вечер", се казва в комюнике, цитирано от РИА Новости и БГНЕС.

В началото на седмицата министърът сподели в своя акакунт в Twitter, че състоянието му е стабилно, благодарение на лекарите и изказа признателността си към медицинския персонал, който се грижи за него.

Броят на починалите в света от COVID-19 надхвърли 29 000 души

"Изказвам най-искрените си съболезнования към семейството и близките му. И за пореден път призовавам всички граждани - останете си вкъщи!", написа във Facebook профила си българският премиер Бойко Борисов по повод на тъжната новина.

 

Броят на заразените във Франция към момента е 37 575 души, а смъртните случаи са 2 314.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП