Средствата са събрани в помощ на редица болници в страната

Още 80 000 лв. са събрали прокурори, следователи и съдебни служители в подкрепа на лекари, медицински специалисти и доброволци от цялата страна, ангажирани с лечението на заболелите от COVID-19. Така, за по-малко от седмица след като стартира кампанията, общата сума, която е дарена от магистратите и служителите, достигна над 230 000 лв., информират от прокуратурата.

Главният прокурор дари 10 000 лева в помощ на "Пирогов"

След първоначалния призив за подкрепа на "Пирогов" и Александровска болница, на интернет страницата на прокуратурата бяха публикувани банковите сметки за дарения и за болницата в Монтана, както и на кампанията на Българския лекарски съюз "За героите в бяло". Много магистрати и съдебни служители дариха финансови средства и на болници по места. Даренията продължават и през настоящата седмица.

Прокурорите, следователите и съдебните служители от окръжната прокуратура в София дарили 3000 лв. на УМБАЛ "Св. Анна" в столицата. Над 6000 лв. е дарението, което окръжната прокуратура в Благоевград е направила за местната болница. Дарения има и в редица други градове.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си