Това заявиха за NOVA от ВАС

Над 60 са жалбите, подадени срещу заповедта на здравния министър за задължително носене на маски. Това заявиха за NOVA от ВАС. Тепърва ще се провери колко от жалбите са подадени с електронен подпис.

Спазва ли се новата наредба за задължително носене на маски?

Основният аргумент на недоволните е, че заповедта е незаконна и че държавата не е осигурила условия за спазването й. Съгласно Закона за извънредното положение тези дела няма да се гледат веднага. Съдийската колегия на ВАС трябва да обяви в какви срокове жалбите ще получат отговор.

ЗАПОВЕД: Всички навън - само с маски

В понеделник Кирил Ананиев разпореди, че всички хора са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места. При неспазване на наредбата глобата е до 5000 лв. Във вторник  ген. Мутафчийски съобщи, че ще има гратисен период до 00.00 ч. в събота, за да може хората да си набяват достатъчно маски. Въпреки това недоволство сред гражданите има. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП