При полицейска проверка бил установен опасен антибактериален дезинфектант

Софийската градска прокуратура е изготвила предложение към Столичната община за предприемане на действия, свързани с дезинфекция в условията на сложна епидемична ситуация, съобщиха от държавното обвинение.

Поводът за това са станали материали, постъпили от сектор „Икономическа полиция“ на СДВР. При полицейска проверка по сигнал бил установен опасен антибактериален дезинфектант. Посоченото на етикета на въпросния продукт не отговаряло на неговото съдържание. Веществото било изготвено от столична фирма, като смесването на различни активни съставки било в произволно избрани съчетания и без спазване на никакви технологични норми.

Прокуратурата проверява опасен дезинфектант в търговската мрежа

В предложението си към кмета на столицата Йорданка Фандъкова от прокуратурата препоръчват да се изготвят инструкции за противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 в изпълнение на Алгоритъм на дезинфекционните мероприятия в обекти с обществено предназначение. За тях трябва бъдат информирани представители на общи събрания/сдружения на собствениците в режим на ЕС на територията на Столична община.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП