Възгледите на един /не/обикновен селски кмет в извънредно положение

Tази седмица екипът на предаването „Ничия земя" ви показва как живеят под карантина и при извънредни мерки хората на село, защото както казва селският кмет - България не е София.  

"НИЧИЯ ЗЕМЯ": Проф. Андрей Пантев за COVID-19 и епидемиите в човешкия живот

Жителите там се страхуват повече от извънземни и земетресения, отколкото от коронавирус. Това е едно обикновено село с един необикновен кмет, който е с работно време 24/7.

"Правилата са хубаво нещо, но те трябва да се налагат със строга ръка. Ние не разбираме от дума. Мерките трябваше да бъдат дори по-строги. ", казва кметът на село Буковлъв Росен Русанов.

„Ничия земя“: Дисекция на паниката

"Кметът на едно такова място има правомощия, като на полицай. Използват се физическа сила и помощни средства взависимост от обстоятелствата. Имаше време когато мъжете бяха железни, а корабите дървени. Сега корабите са железни, а мъжете дървени", добавя той.

Патрулирането с неговата Лада показа какви са тревогите на местните за открадната брадва в условията на извънредно положение.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП