За пушачите рискът е по-голям

Ако някога сте се чудили дали да оставите цигарите, то сега вече няма място за чудене - според най-новите изследвания на Центъра по обществено здраве във Великобритания, пушачите имат много по-голям риск да развият тежки белодробни усложнения, както и много по-голям риск от летален изход, ако бъдат заразени с коронавирусна инфекция.

Пийте вода за защита от коронавируса

Професор Джон Нютон, директор в Центъра, съветва пушачите да спрат цигарите не само от инстинкт за самосъхранение, но и заради грижа за околните, защото замърсеният въздух е по-голям проводник на коронавируса.

Тъй като COVID-19 атакува дихателната система, се смята, че тютюнопушенето, което може да увреди белите дробове и дихателните пътища, излага хората на по-голям риск.

Експерти от Центъра цитират "малко, но силно въздействащо" китайско проучване, според което пушачите с коронавирус са 14 пъти по-склонни да страдат от тежки увредания или смърт. Изследването се базира на проучвания в три болници, лекували пациенти от Ухан, Китай. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си