Увеличава се и броят на кибератаките

Бум на онлайн потреблението у нас. Причината - кризата около коронавируса и въведеното извънредно положение. Според статистиката средно с 13 на сто са се увеличили потребители на онлайн платформите.  Най-активни са младежите между 13 и 19 години.

ВИРТУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ: Как да си направим преглед онлайн?

Докато експертите умуват как коронакризата ще удари икономиката, онлайн потреблението расте. „Месечните ни активни потребители са с 13 повече вследствие на извънредното положение. Най-активни потребители при този ръст са младите. При 13-годишните ръстът е около 10 пъти“, казва Бисер Григоров – продуктов мениджър на ABV.BG.

Обяснението е просто – младежите сърфират в мрежата, за да учат. В столичното 5-то Вечерно СУ „Пеньо Пенев” са направили достъпът до учебни материали в интернет да е твърде лесен.

„Любознателните деца могат да отидат в Уикипедия и там да разгледат нещо. За учителите съм направил възможност да си изтеглят презентация. Тук интересното е, че учебното съдържание се изговаря от звуков интерпретатор“, посочва Асен Матеев – преподавател по информатика в 5-то Вечерно СУ „Пеньо Пенев”–София.

 

 

Заради тежките мерки в извънредното положение ръст се отчитат и при онлайн пазаруването. „Освен онлайн обучението се забелязва и ръст при икъмърс комуникацията, където имаме ръст от около 35% на този вид за направени покупки или за проследяване на покупка“, коментира Бисер Григоров.

Освен големия трафик към електронните пощи през последните седмици са се увеличили и хакерските атаки. По 80 000 на денонощие. „Архитектурата на софтуера за момента се справя с тези натоварвания и за нас това е основата цел да представим един продукт, който работи при извънредни ситуации“, казва още той.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП