Депутатът от ГЕРБ коментира и извънредните мерки, които се взимат в борбата с коронавируса

Режимът на Народното събрание е съобразен с извънредното положение. Той налага спазването на хигиенни норми. Една от тях е, за да се избегне струпването на народни предстaвители в зала, да се гласува по групи. Това заяви Александър Иванов от ГЕРБ в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините".

СКАНДАЛ В ПАРЛАМЕНТА: Депутатите спориха за размера на заплатите си

"Дълбока форма на популизъм има винаги, когато се повдига темата за заплатите на народните представители. Трябва да споменем, че е функция на икономиката. Колкото по-добре работи икономиката, това се отразява. За да бъдем солидарни, мислим, че най-добро е нашето предложение за замразяване на заплатата на народните представители. То не е прието още. За мен е знак на солидарност голяма част от заплатите на народните представители да бъдат дарявани. Парламентарната група на ГЕРБ е дарявала и преди извънредното положение за много храмове, параклиси и при наводнения. Как реагират другите колеги, е тяхна работа", каза той.

Спира се и получаването на субсидиите към партиите - това също е предложение на ГЕРБ.

Горанов: Актуализацията на бюджета е напълно съобразена, да не прибързваме с мерки

"Имаше широко обществено мнение, което беше правилно, защото правителството и кризисният щаб реагираха при налагането на кризисни мерки. Глобата за нарушаващите карантината и заболелите, за да не заразяват близките си, за тях остава от 5000 лв. Тази, която е за неспазване на предписанията на Щаба - разходки в парка, събиране на групички, при първо проявление е от 300 до 1000 лв., а при повторно е от 1000 до 3000 лв.", обясни Иванов.

Целия разговор с депутата от ГЕРБ Александър Иванов гледайте във видеото.