Какво правят куклените герои по време на изолация?

В Бургас вече функционира и куклен кризисен щаб. Идеята е на театъра в морския град и е насочена главно към най-малките. Замисълът е да представи какво правят куклените герои по време на изолация, а децата да получат съвети от своите любими персонажи, предаде БГНЕС.

СЛЕД РАЗРЕШЕНИЕTO OT ГЕНЕРАЛА: Бебето излезе!

„Освен ние хората, бездействат и куклите в нашия театър. Би било интересно да видим как реагират те, как се чувстват, какво размишляват по темата с вируса и борбата ни с него“, разказва актрисата Неделина Руселинова.

Главната роля е отредена на кукления генерал Мутафчийски, който да респектира, но и да дава полезни съвети. "Той е снизходителен. Добър е, с чувство за хумор. По-скоро какво се случва, след като той даде информация на децата и на героите, какво се случва с тях после – това е обект на нашия разказ и на нашите кратки видеорепортажи", допълна Руселинова.

Въпреки тежката ситуация около вируса, куклените актьори продължават да радват децата. Признават обаче, че физическия досег с публиката им липсва.

Колажите с ген. Мутафчийски, разсмели милиони българи (ГАЛЕРИЯ)

„И на стадионите, ако футболът тече без публика някак си…друго си е да има отсреща хиляди очи, които да те гледат“, казва актьорът Делян Кьосев.

„Малко ми е тъжно точно заради това, че нямаме публика. Не можем да чуем аплодисментите на децата, на родителите, но всяко зло за добро", с тъга разказва Женя Георгиева, актриса.

И тъй като куклите липсват на децата актьорите правят виртуални срещи с децата всяка неделя, като ги срещата със своите любими герои.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП