Той е на 38 години с обещаващо бъдеще в Съединените щати

Васил Урумов е български лекар, който е сбъднал „американската мечта” в Ню Йорк. Неговата обаче го отвежда в България, за да лекува в лудницата в Курило.Той е на 38 години с обещаващо бъдеще в Съединените щати, прекрасно семейство, приятели и с хубав живот.

„През 1999 г. семейството ми замина със „зелена карта” в Щатите. Там завърших гимназия в Ню Йорк. Видях обаче голямата разлика между живота в България и този в Америка. Записах се в Медицинската академия в София, а първата ми работа беше в психиатричната клиника за лечение на алкохолизъм и наркомании в „Суходол”, разказва Васил.

"Животът у нас е по-приятен. В САЩ има хора, които пътуват по 2-3 часа до работа, а след това още толкова до вкъщи. Това са секунди от живота, които не се връщат. Ти си стоиш в трафика и животът си заминава. Няма кой да ти върне това време", казва още той.

Съвет от колега го отвежда точно до лудницата в Курило, защото както Васил казва: „Там човек много може да научи”.

Цялото предаване гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!