Социалното заведение се намира до т. нар. Виетнамски общежития

Напрежение в Центъра за временно настаняване на бездомни хора в столичния квартал „Красна поляна”. Причината - снощи социалното заведение беше поставено под карантина заради съмнения за заразен служител. Започна масово тестване на всички живеещи там, а часове по-късно от РЗИ-София вдигнаха блокадата.

Ново огнище на коронавирус в дом за възрастни хора във Видинско

От 1 май над 60 души са блокирани в Центъра за временно настаняване. Официално карантината падна още снощи, а полицаите са се оттеглили от пост.

„От персонала има една жена, която е заболяла. Поради тази причина дойдоха и нас ни изследваха всички”, разказаРуми Димчева, която живее в Центъра .

За NOVA от Столичната здравна инспекция обявиха, че повечето от направените тестове са отрицателни. Взети са всички необходими мерки. „По последна информация и кръвни, и PCR тестове – всичко е отрицателно”, заяви директорът на Центъра за временно настаняване Валентина Рунева.

Почина още един от заразените с COVID-19 от Дома за стари хора в Гара Орешец

Живеещите там твърдят, че условията вътре са мизерни. „Беше спряна топлата вода. На първия етаж няма ток след 12 часа. Чаршафите се сменят на един месец”, допълни Димчева.

„Столичната община ни е снабдила с всички видове дезинфектанти. По график 4 пъти през деня се обработват тревните площи, коридорът и вратите”, разясни Рунева.

Центърът се намира в непосредствена близост до така наречените Виетнамски общежития. По неофициална информация именно там живее установената с COVID-19 служителка. Мерките за социална дистанция в квартала не се спазват, разказват още хората.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.