Вече повече от месец тя е доброволец в Александровска болница и се изправя очи в очи с болестта

Жената на алпиниста Боян Петров, който изчезна безследно преди две години в Хималаите - Радослава Ненова, помага на лекарите, борещи се с COVID-19 в Александровска болница. Вече повече от месец тя е доброволец там и се изправя очи в очи с болестта.

В личния си профил във Facebook Ненова разказва за това какво е да бъдеш на първа линия, заедно с борещите се с инфекцията.

„Нищо лично“: 28-годишен лекар от първа линия срещу COVID-19

На една от снимките тя показва как лекар държи ръката на своя пациентка, за да не се страхува и пише следното: „Съвсем сама и уплашена в спешното отделение на Александровска болница... Ничий живот не е просто статистика. Никой не бива да бъде изоставян в най-тежките моменти. Никое добро не е напразно! Човек се разбира какъв е не във времето, а в ситуациите!".

"Всяка жена мечтае да се види в бяло" казват всички.....но имам усещането, че пак не съм разбрала правилно....", пише тя над друга снимка.

Нейните последователи в мрежата се трогват от историите, които разказва, и не спират да й се възхищават за благородното дело. 

"Вътрешната красота е много важна, когато изглеждаш така. Доброволстваме в спешното и се убеждавам, че и този път красотата няма да спаси света", пише Ненова над своя снимка, на която е облечена с предпазен костюм.

Мутафчийски: Молбата за начина на оповестяване беше лично наша (ВИДЕО)

Борисов: От две седмици Щабът ме умолява да спра да се гаврите с тях (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.